Руло с тиквички и патладжани

27/10/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак315
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 298
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се обелват, нарязват се на тънки ленти по дължина, овалват се в брашно и се запържват от двете страни и след това се вадят върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.

Тиквичките се настъргват на ситно ренде, изстискват се от сока, добавят се яйцата, млякото, нишестето, содата, брашното и се разбърква добре. В правоъгълна тава се слага хартия за печене и се намаслява добре. Изсипва се сместа, изравнява се и се запича.

В купа се смесват счукания чесън, копъра, солта, черния пипер, сметаната, майонезата и се разбърква добре.

Когато блатът е готов, се изважда от фурната и се намазва с част от майонезено-сметановата смес. Отгоре се нареждат патладжаните и върху тях се нанася останалата смес.

С помощта на хартията се завива на руло и се оставя да поизстине леко. По желание може да се поръси с кашкавал и да се запече, както и с плънката може да се експериментира.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар