Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Печено сирене»Печено сирене в глинен съд

Печено сирене в глинен съд

Печено сирене в глинен съд
Снимка: Кристиан Александров
3 / 4с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"И вие ли обичате печено сиренце?"

Необходими продукти

  • яйца - 6 броя
  • розови домати - 2 броя
  • сирене - 400 грама смес (овче и краве)
  • масло - 4 ч.л.
  • люти чушки - 6 броя
  • червен пипер - за поръсване
  • сол - 1 - 2 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете две гювечета с по лъжичка масло.

Сиренето разделете на две плочки по 200 грама и ги сложете на дъното на гювечетата.

Върху сиренето сложете по един розов домат (нарязан на филийки).

Между резените домати чукнете по 3 яйца.

Във всяко гювече сложете по 3 чушлета и отгоре разположете резенчета масло.

Поръсете с червен пипер. Запечете сиренето на 250 градуса за 15-тина минути.

Печеното сирене в глинен съд е много вкусно.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: