ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Манджи»Кисело зеле с фасул и ребра

Кисело зеле с фасул и ребра

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1273144k92
Кисело зеле с фасул и ребра
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
17/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Ребърцата страхотно допринасят за вкуса на това кисело зеленце"

Необходими Продукти

  • пушени ребра - 1 кг
  • боб - 500 грама (зрял)
  • кисело зеле - 1 малка зелка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 1 ч.ч
  • мас
  • черен пипер
  • лют червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете боба в тенджера, залейте го с вода и малко сода и сложете да се вари, като от време на време бъркате.

Изхвърлете водата и сипете нова. Варете боба до омекване. Междувременно в друга тенджера сложете да се вари нарязаното кисело зеле.

Щом бобът и зелето омекнат, може да ги смесите заедно. Добавете към тях нарязаните пушени ребра и гответе.

Отделно направете запръжка за манджата. Загрейте олиото със свинската мас и запържете леко червения пипер. Сипете я в тенджерата и разбъркайте.

Поднесете ястието, като го поръсите с малко лют пипер.

Киселото зеле с фасул и ребра е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: