Сиропиран десерт от грис

Сиропиран десерт от грис
Снимка: Добринка Петкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Подсладете деня си с този толкова любим сиропиран десерт"

Необходими продукти

  • за сладкиша
  • захар - 150 грама
  • вода - 1 литър (или мляко)
  • малини - 100 грама (или други плодове)
  • грис - 100 грама (с аромат на банан)
  • карамелен топинг
  • орехи
  • за карамела
  • масло - 10 грама
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо карамелизирайте захарта в загрятото масло.

Получения карамел сипете в малка продълговата форма, която предварително сте намаслили.

Сипете 800 мл от водата в тенджера. Добавете захарта и кипнете.

Разтворете гриса в останалата вода и сипете постепенно към захарния сироп. Бъркайте до сгъстяване, свалете от огъня и оставете да се охлади.

Половината от леко охладената смес сипете върху карамела. Поръсете с плодовете и сипете останалата част.

Оставете сиропирания сладкиш да се охлади напълно, след което приберете за няколко часа в хладилник.

Обърнете го в чиния и поръсете с топинга и смлените орехи.

Сиропираният десерт от грис е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: