Начин на приготвяне
Дробът, на който е отстранена ципата, се потапя за секунда във вряща вода, изважда се и се нарязва на парчета.
Нарязаните на парченца лук, морков, галета се изпържват в олио, като към тях се прибавя дроба, в който са набодени карамфилчета и се задушава.
След малко се прибавят попарените, обелени и нарязани на парченца домати, счукалия чесън, черен пипер и малко градински чай, налива се вода така, че дробът да бъде изцяло потопен и се задушава на тих огън под похлупак до омекване.
Междувременно се изпържват филиите хляб в олио. Отстраняват се карамфилчетата от омекналия дроб, посолява се, подрежда се в блюдо, залива се със сос и се украсява с хлебните филийки, резенчета лимон и ситно нарязан магданоз.