Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Капама»Капама с пилешки бутчета и свинско

Капама с пилешки бутчета и свинско

Капама с пилешки бутчета и свинско
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • гъби - 300 г
  • кисело зеле - 1 зелка средна
  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • свинско месо - 500 г бут
  • червен пипер
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето нарежете и задушете в тиган. Нарежете и добавете гъбите към него. После добавете нарязаното на парчета свинско месо.

Сложете в глинен гювеч част от зелето, после гъбите и свинското. Овкусете със сол, червен и черен пипер.

Сложете пак кисело зеле, а после - пилешките бутчета.

Поръсете богатата капама с черен и червен пипер и олио.

Сложете капака и печете капамата със свинско на 200 градуса около 90 мин.

Капамата с пилешки бутчета и свинско гответе до златисто.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: