Кайкана каша

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
315
119
144
04/07/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 089
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 1 ч.ч.(препечено)
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 к.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате лука на ситно и го запържвате в мазнината и малко вода. Щом поомекне, го прехвърляте в друг съд заедно с част от мазнината.

В останалата мазнина сипвате брашното и при непрекъснато бъркане сипвате по малко хладка вода, докато получите гъста и гладка каша. Посолявате и варите 5-6 минути.

После връщате лука и поръсвате с червения пипер. Прибавяте разбитото яйце и при непрекъснато бъркане държите кашата на огъня, докато яйцето стегне.

Пасатор за зеленчуци и плодове
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пасатор за зеленчуци и плодове
6.99 лв.
Виж ››

Обзалагаме се, че ще започнете да си хапвате повече полезна храна, ако си вземете пасатор за зеленчуци и плодове. Приготвянето на вкусни пюрета, зеленчукови крем супи и сладки изкушения е удоволствие с него. С пасатора за зеленчуци трудно ще излезете от кухнята, защото идеите за готвене ще се появяват в съзнанието ви една след друга.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар