Печено свинско с мед и гъби

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1384074k
Печено свинско с мед и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Апетитно печено свинско с гъби и мед"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 килограм
  • пресни гъби - 400 грама
  • доматено пюре - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • мед - 1 с.л.
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л.
  • кетчуп - 3 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • черен пипер - 1 щ.
  • чубрица - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на големи порции - 4 или 6.

В подходяща купичка смесете всички подправки, разбъркайте ги и старателно намажете месото.

В тава за печене сипете нарязаните гъби и лук. Отгоре сложете овкусеното месо.

Останалата част от подправките смесете с малко вода и сипете върху гъбките. Ако искате месото да е глазирано, оставете малко от ароматната смес и го мажете няколко пъти по време на готвенето.

Поръсете с малко олио.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете свинското до готовност.

Печеното свинско с мед и гъби е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: