ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Мозък с масло на тиган

Мозък с масло на тиган

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8122k15k1k
Мозък с масло на тиган
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
09/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
16 мин.
Общо
26 мин.
Порции
4
"Поредното вкусно мезенце"

Необходими Продукти

  • свински мозък - 260 грама
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистения и разполовен свински мозък трябва да се накисне в студена вода с оцет.

След около 1-2 часа сменете водата и посолете. Сварете за 5-6 минути или до готовност.

Наредете мозъка върху кухненска хартия, за да попие добре течността. Ако има ципи, трябва да ги отстрани.

Загрейте маслото и олиото в тиган на умерен огън и изпържете мозъка до хубав златист цвят.

Посолете и поднесете мезето топло. Отлична компания към този деликатес е чаша червено вино.

Мозъкът с масло на тиган е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: