Пиле каша с лимон

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
285
27
241
23/03/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 864
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се сварява в леко подсолена вода и се обезкостява. Маслото се загрява и в него се запържват първо нарязаните моркови, а след това и брашното.

Разрежда се с бульона от варенето на пилето. Добавя се месото и се оставя на слаб огън.

Яйцата се разбиват и се добавят по малко при непрекъснато бъркане.

Лимонът се изстисква и със сока се подправя пилешката каша. Поръсва се с черен пипер и се вари, докато се посгъсти.

Ако кашата с месо стане прекалено гъста, се разрежда с още бульон.

Пиле каша с лимон - вкусно селско ястие!

Керамична купичка от троянска керамика - 15см-23%
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Керамична купичка от троянска керамика - 15см
5.80 лв.
4.47 лв.
Виж ››

Специално за онези, които обичат народните мотиви - многофункционална и удобна керамична купичка с троянски шарки.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар