Начин на приготвяне
Тази безглутенова торта отнема малко повече време за приготвяне, но крайният резултат си заслужава.
Започнете с приготвянето на блатовете.
Отделете в два съда белтъците и жълтъците на яйцата.
Смелете в блендер бадемите заедно с 2 с.л. от захарта. Прибавете към тях царевичното нишесте и какаото, които предварително трябва да пресеете. Разбъркайте.
Разбийте белтъците с щипка сол за минута, след което добавете на части останалата захар. Трябва да се получи като смес за целувки.
След това прибавете сухата смес от бадеми, какао и нишесте и разбъркайте с шпатула.
В тава постелете хартия за печене и поставете ринг 24 см.
Разделете сместа за блатовете в 4 купички. Така ще направите 4 еднакви блата.
Изсипете едната купичка в ринга и заравнете.
Сложете блата да се пече в загрята фурна на 170 °C за около 17 минути всеки.
Готовите блатове охладете върху решетка.
Щом блатовете за нашата бадемова торта са готови, се заемете с крема за тортата.
Разбийте жълтъците с царевичното нишесте и 100 мл от прясното мляко.
Разтворете кафето в 50 мл гореща вода.
Сложете в тенджера останалото мляко, захар, ванилиите и разтвореното кафе. Щом заври, махнете от котлона и прибавете на тънка струя сместа с жълтъците, бъркайки непрекъснато.
Върнете на котлона и бъркайте, докато кремът се сгъсти.
Готовия крем покрийте с фолио, за да не образува коричка, и го оставете да се охлади напълно.
След това разбийте с миксер меко масло до пухкав крем.
Започнете да добавяте от маслото към охладения крем, лъжица по лъжица, бъркайки с миксер.
Когато и крема е готов сглобете кафе тортата.
Поставете един от блатовете в подходяща чиния и го стегнете с регулируем ринг. Редувайте блат и крем.
Сложете тортата в хладилник за 5-6 часа, за да стегне.
След това поръсете с какао и филиран бадем и се насладете на тази вкусна безглутенова бадемова торта с кафе крем.
Да ви е сладко!
Коментари