Начин на приготвяне
Измийте боба и го накиснете в студена вода. След това отново го измийте и го прехвърлете в гювеч. Добавете захарта и сухите чушки, сипете 3 литра вода и похлупете.
Сложете гювеча във фурната, включете на 180 градуса и печете за 2 часа.
Междувременно нарежете зеленчуците.
Загрейте олиото и запържете до златисто лука. Прибавете брашното и червения пипер, разбъркайте и сипете малко вода. Отделете настрана.
Наситнете киселото зеле. Извадете гювеча и добавете запържения лук, моркова, чушките и зелето. Овкусете с подправките и ако се налага, сипете още вода.
Намалете фурната на 150 градуса и печете гювеча още 150 минути.
Фасулът с кисело зеле в гювеч е готов.