Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Фасул с кисело зеле в гювеч

Фасул с кисело зеле в гювеч

Сия РибагинаСия Рибагина
Новак
651472k140
Фасул с кисело зеле в гювеч3 / 3
27/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
270 мин.
Порции
6
"Простичко, но много вкусно ястие - боб с кисело зеле в гювеч"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 400 грама
  • боб - 500 грама
  • сухи чушки - 2 червени
  • моркови - 2 броя
  • лук - 2 глави
  • червен пипер - 2 с.л.
  • чушки - 2 червени
  • брашно - 1 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • джоджен - 2 ч.л.
  • олио - 5 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте боба и го накиснете в студена вода. След това отново го измийте и го прехвърлете в гювеч. Добавете захарта и сухите чушки, сипете 3 литра вода и похлупете.

Сложете гювеча във фурната, включете на 180 градуса и печете за 2 часа.

Междувременно нарежете зеленчуците.

Загрейте олиото и запържете до златисто лука. Прибавете брашното и червения пипер, разбъркайте и сипете малко вода. Отделете настрана.

Наситнете киселото зеле. Извадете гювеча и добавете запържения лук, моркова, чушките и зелето. Овкусете с подправките и ако се налага, сипете още вода.

Намалете фурната на 150 градуса и печете гювеча още 150 минути.

Фасулът с кисело зеле в гювеч е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: