Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Бохча»Пълнени хлебчета с гъби и кайма

Пълнени хлебчета с гъби и кайма

Сия РибагинаСия Рибагина
Новак
661542k
Пълнени хлебчета с гъби и кайма
Снимка: Сия Рибагина
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"На нас друго ястие не ни трябва след тези пълнени хлебчета"

Необходими продукти

  • кайма - 500 г смес
  • кашкавал - 250 г
  • бекон - 120 г пушен
  • топено сирене - 120 г
  • кромид лук - 2 глави
  • гъби - 150 г
  • домати - 200 г
  • хляб - 2 хлебчета по 400 г, изпечени
  • черен пипер - на вкус
  • мащерка - 1 щипка
  • риган - 1 щипка
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете гъбите и лука на полумесеци и ги запържете за кратко в дълбок тиган с малко мазнина. Добавете и бекона.

Нарежете доматите на кубчета и ги смесете с подправките.

Добавете ги в към другите продуктите и затворете тигана с капак.

Издълбайте хлебчетата и ги напълнете с плънката.

Отгоре покрийте пълнените хлебчета с топено сирене и настърган кашкавал.

Печете бохчата в предварително загрята фурна до готовност на 180 °C.

Пълнените хлебчета с гъби и кайма са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: