Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Пълнени хлебчета»Пълнени хлебчета с кайма и кашкавал

Пълнени хлебчета с кайма и кашкавал

Пълнени хлебчета с кайма и кашкавал1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Всичко вкусно и любимо на едно място - ето така трябва да се казва тази рецепта"

Необходими продукти

  • хлебчета - 4 бр.
  • бекон - 200 г
  • масло - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чушки - ½ бр. червена
  • кайма - 250 г
  • босилек - ½ ч.л.
  • мащерка - ½ ч.л.
  • сол
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От хлебчетата се изрязват капачета, а вътрешността им се издълбава, натрошава се и се запържва с половината масло.

Беконът се нарязва на кубчета и се запържва леко в сух тиган. Лукът се нарязва на тънки шайби, а чушката на тънки ивици.

Запържват се заедно с каймата в останалото масло. Добавят се запържените трохи, кубчетата бекон, овкусява се с босилека, мащерката, солта, пипера и със сместа се пълнят хлебчетата. Поръсват се с настърган кашкавал.

Пекат се на 220 градуса 15 минути на горно нагряване до зачервяване на хлебчетата.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: