Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Гювеч със свинско и сушеница

Гювеч със свинско и сушеница

Гювеч със свинско и сушеница
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6
"Сушеницата страхотно допринася за вкуса на този богат гювеч"

Необходими продукти

  • сирене - 250 грама
  • свинско месо - 600 - 700 грама
  • сушеница - 200 грама
  • картофи - 500 грама
  • моркови - 3 броя
  • лук - 2 глави
  • топено сирене - 100 грама
  • домати - 3 броя (от консерва)
  • червено вино - 50 мл
  • подправка за свинско - 1 - 2 ч.л.
  • маслини - 100 грама
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо и го запържете. Добавете нарязаните лук и морков.

След кратко готвене прибавете доматите и картофите, сипете виното и овкусете с подправките. След като сместа покъкри за кратко, добавете маслините и нарязаната сушеница.

Сипете олио в гювеч и на дъното разположете парчетата сирене. Отгоре сипете продуктите от тигана.

Налейте половин чаша вода и сложете капака.

Сложете гювеча в студена фурна и включете на 220 градуса. Печете около 90 минути, извадете и поръсете с нарязано топено сирене.

Върнете гювеча за още 10 минути във фурната. Поръсете с магданоз и сервирайте.

Гювечът със свинско и сушеница е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: