Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Руладини»Панирани руладини от кайма

Панирани руладини от кайма

Панирани руладини от кайма
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Винаги може да направите едни руладини, ако се чудите какво да сготвите днес"

Необходими продукти

  • люти чушки - 6 - 8 рибки
  • пушен бекон - 150 грама
  • кайма - 700 грама (смес)
  • яйца - 1 брой
  • галета - 2 лъжици
  • черен пипер - 1 к. л.
  • чубрица
  • магданоз
  • моцарела
  • олио
  • сол
  • За панировката
  • галета - 1 к.чаша
  • корнфлейкс - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата заедно с галетата, яйцето и посочените подправки. Покрийте купата и приберете в хладилник за половин час.

Махнете дръжките на лютите чушки и ги напълнете с настърганата моцарела.

Наситнете бекона.

Подгответе си стреч фолио. Сложете кайма (количество за 2 кюфтета) и разстелете до получаване на правоъгълник.

Поръсете каймата с нарязан бекон, а в средата сложете по едно пълнено люто чушле.

С фолиото завийте руладината.

Процедирайте така с всички продукти.

Смесете начупения корнфлейкс с галетата. Оваляйте добре руладините и ги изпържете до хубав златист цвят, като ги обърнете няколко пъти.

Панираните руладини от кайма са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: