Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Задушена пуйка»Задушени пуешки бутчета със сос

Задушени пуешки бутчета със сос

IvelinaIvelina
Новак
832972k
Задушени пуешки бутчета със сос
Снимка: Ivelina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Много вкусни задушени пуешки бутчета"

Необходими продукти

  • пуешки бутчета - 1 кг
  • краве масло - 20 г
  • вино - 200 мл бяло
  • зехтин - 20 мл на вкус
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сок от мандарини - 100 мл
  • розмарин - 2 клончета
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пуешките бутчета и ги подсушете добре.

Направете по няколко прореза и сложете в тях маслото, розмарина и нарязания на филийки чесън.

Наредете ги в глинен гювеч и ги овкусете със сол, червен пипер и сок от мандарина и лимон.

Залейте ги със зехтина и бялото вино и ги сложете да се печат за около 90 минути под капак.

Махнете капака след това и ги оставете във фурната още за около 30 минути.

Извадете задушената пуйка и я поднесете още топла.

Гарнирайте я по избор.

Задушените пуешки бутчета със сос са много вкусни.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: