Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Содени питки»Содени питки с кашкавал на тиган

Содени питки с кашкавал на тиган

Содени питки с кашкавал на тиган
Снимка: Наталия Петрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
10
"Тиганът може да помогне в приготвянето на содените питки с кашкавал"

Необходими продукти

  • сирене - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 50 г
  • брашно - колкото поеме
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 40 г
  • захар - щипка
  • сол - 1/2 ч.л.
  • оцет - 1/2 ч.л.
  • черен кимион - 1 ч.л. на зърна
  • олио - около 600 мл за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете солта и яйцата в купа и разбийте. Добавете маслото, содата, млякото, оцета, захарта и разбъркайте.

Добавете кашкавала и сиренето, както и черния кимион. Добавяйте брашно до получаване на тесто, което да лепне.

Щом тестото е готово, сипете олио 2-3 пръста в тиган. Вземете от тестото с помощта на лъжица, оформете плоски питки и пържете.

Щом са готови от едната, обърнете содените питки и от другата страна.

Извадете върху хартия и поднесете содените питки с кашкавал на тиган.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: