Начин на приготвяне
Сложете водата на котлона заедно със захарта и лимоновата кора и го варете до готовност.
Разстелете корите, сложете дървена точилка в широката част и с помощта на силиконова четка намажете първата с разтопено масло.
Поръсете ги с орехи и ги навийте на стегнато руло.
Намажете втората кора с масло и я навийте върху първата.
Съберете двата края на рулото и измъкнете саралията чрез леко плъзгане.
Направете същото и с останалите кори.
Подредете вкусната баклава в леко намаслена тава и отгоре я намажете с още масло.
Печете я на 200 °C до готовност и я разрежете на парчета.
Оставете я да се охлади и я залейте със захарния сироп.
Оставете я поне за 12 часа да се сиропира добре.
Сиропираната саралия е страхотен десерт.