Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен гювеч с грах и бамя

Постен гювеч с грах и бамя

marcheva14marcheva14
Новак
651533k
Постен гювеч с грах и бамя
Снимка: ПЕТКО ДЕЧЕВ
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Точно така обичаме приготвен постния гювеч"

Необходими продукти

  • домати - 1 консерва 400 г
  • патладжани - 1/2 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • чушки - 1/2 кг червени и зелени
  • лук - 2 глави
  • картофи - 1 кг
  • зелен фасул - 2 шепи
  • грах - консерва, малка
  • бамя - 3 шепи
  • моркови - 3 бр.
  • вода - под зеленчуците
  • черен пипер - на зърна
  • червен пипер - по желание
  • сол
  • магданоз - за поръсване
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, почистете и нарежете зеленчуците за постния гювеч. Лука може да блендирате.

Разбъркайте, сипете зехтин и вода. Сложете капака и печете богатия гювеч за час и половина на 170 градуса.

Отворете капака и допечете за няколко минути.

Постният гювеч с грах и бамя поднесете, поръсен с магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: