Начин на приготвяне
Обелваме картофите и морковите и ги нарязваме на дребно. Сипваме ги в тава. Добавяме гъбите лука и целината, също нарязани на малки парчета. Сипваме отгоре олиото и наливаме 1 ч.ч. вода.
Слагаме във фурната да се пече на 200 градуса за 10 минути. След това обелваме и почистваме ябълката и я нарязваме на дребно.
Добавяме я в тавата заедно с грах и червения пипер. Посоляваме. Разтваряме бульона в 1/2 ч.ч. гореща вода и заливаме отгоре зеленчуците.
Разбъркваме и връщаме във фурната. Печем още около 30-40 минути до готовност. Накрая поръсваме с нарязана на дребно целина на листа, разбъркваме нашия постен гювеч с ябълка.
Изключваме фурната и връщаме готовия гювеч вътре да престои 10-15 минути до сервирането.
Коментари