Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен гювеч с ябълка

Постен гювеч с ябълка

Постен гювеч с ябълка
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
03/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Ето такъв гювеч наистина не сте опитвали, какво чакате"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 2 бр
  • лук - 1 глава
  • гъби - 200 г
  • целина - 50 г глава
  • целина - 1 с.л. нарязана
  • ябълки - 1 бр. зелена
  • грах - 100 г от консерва
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • зеленчуков бульон - 1/2 кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и морковите и ги нарязваме на дребно. Сипваме ги в тава. Добавяме гъбите лука и целината, също нарязани на малки парчета. Сипваме отгоре олиото и наливаме 1 ч.ч. вода.

Слагаме във фурната да се пече на 200 градуса за 10 минути. След това обелваме и почистваме ябълката и я нарязваме на дребно.

Добавяме я в тавата заедно с грах и червения пипер. Посоляваме. Разтваряме бульона в 1/2 ч.ч. гореща вода и заливаме отгоре зеленчуците.

Разбъркваме и връщаме във фурната. Печем още около 30-40 минути до готовност. Накрая поръсваме с нарязана на дребно целина на листа, разбъркваме нашия постен гювеч с ябълка.

Изключваме фурната и връщаме готовия гювеч вътре да престои 10-15 минути до сервирането.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Нали
Нали
Това ще пробвам обезателно. Хубава рецепта
04.12.2019 15:28