Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с пармезан и чесън

Пиле с пармезан и чесън

Natali1Natali1
Новак
17
Пиле с пармезан и чесън2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"С удоволствие ще си хапнем от това пиле с пармезан, вие само го пригответе"

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки смлян
  • пилешки бульон - 1/2 ч.ч. или бяло вино
  • готварска сметана - 1 ч.ч.
  • пармезан - 1/2 чаша настърган
  • магданоз - 1/2 връзка нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете пилешките гърди наполовина по дължина, така че да имате 4 по-тънки парчета. Овкусете ги обилно от двете страни със сол, черен пипер и чесъна на прах.

Добавете зехтина и маслото в незалепващ тиган на средно силен огън и оставете да се загрее за няколко минути.

Пържете пилешките гърди за около 5-6 минути/страна или докато се запържат добре. Прехвърлете ги в чиния и покрийте с фолио, за да останат топли.

Поръсете брашното и чесъна в тигана. Оставете да се пържат за около минута, като разбърквате често.

Налейте пилешкия бульон и го разбийте, докато брашното се разтвори и течността намалее наполовина.

Разбъркайте сметаната и я оставете да бълбука леко за няколко минути, докато се сгъсти до желаната от вас консистенция (намалете котлона, ако кипи бързо).

Свалете тигана от котлона и разбъркайте пармезана, докато се разтопи в соса.

Добавете пилешките гърди обратно в тигана (и всички сокове от чинията) и налейте малко сос отгоре на пилето със сметана.

Подправете с допълнително сол и черен пипер, ако е необходимо, и поръсете пиле с пармезан и чесън магданоза отгоре.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: