Начин на приготвяне
В тиган загрейте зехтина, запържете до готовност в него ситно нарязаните морков, целина и лук и ги изсипете в тава.
Смесете маслото с 3 счукани скилидки чесън и естрагона и намажете пилето, поставете го върху зеленчуците, а наоколо наредете останалите обелени скилидки чесън.
Печете пилето в загрята на 200 градуса фурна около 35 мин., след което го обърнете, залейте го с вермута и бульона и го върнете във фурната за 45 мин., докато хване златиста коричка, като периодично го обливате със сока.
Прехвърлете готовото пиле в загрята чиния, покрийте го с фолио, а изпечените зеленчуци сипете в купа.
Смесете сметаната, горчицата и естрагона, подправете соса със сол и черен пипер и го налейте в сосиера.
Поднесете пилето с печените зеленчуци, соса и филии от франзела, напръскани със зехтин и запечени на скара или на фурна.