Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Боб с наденица в глинен съд

Боб с наденица в глинен съд

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Боб с наденица в глинен съд4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
205 мин.
Порции
5
"Нито едно гурме ястие не може да се сравни с тази традиционна гозба с боб и наденица"

Необходими продукти

  • наденица - 500 грама
  • боб - 400 грама
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • моркови - 1 брой
  • праз - 1 стрък
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • джоджен
  • червен пипер
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наиснете боба от вечерта в студена вода.

След това изсипете водата и го залейте с нова. Сложете на котлона и кипнете, сменете водата два пъти.

Сипете нова вода и сложете отново да се вари.

Междувременно запържете праза в сгорещено олио. Сипете го към праза. Добавете нарязания морков и овкусете с всички подправки. Затворете и варете яхнията на бавен огън.

Пригответе запръжката. За целта запържете брашното в загрято олио. Добавете червения пипер и малко от водата на боба. Разбъркайте и сипете запръжката в тенджерата. Посолете и добавете доматеното пюре.

След 10 минути сипете боба в глинен съд. Отгоре наредете нарязаната наденица и запечете до готовност.

Бобът с наденица в глинен съд е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: