Начин на приготвяне
Наиснете боба от вечерта в студена вода.
След това изсипете водата и го залейте с нова. Сложете на котлона и кипнете, сменете водата два пъти.
Сипете нова вода и сложете отново да се вари.
Междувременно запържете праза в сгорещено олио. Сипете го към праза. Добавете нарязания морков и овкусете с всички подправки. Затворете и варете яхнията на бавен огън.
Пригответе запръжката. За целта запържете брашното в загрято олио. Добавете червения пипер и малко от водата на боба. Разбъркайте и сипете запръжката в тенджерата. Посолете и добавете доматеното пюре.
След 10 минути сипете боба в глинен съд. Отгоре наредете нарязаната наденица и запечете до готовност.
Бобът с наденица в глинен съд е готов.