Катино Мезе с печурки

Катино Мезе с печурки
Снимка: Нина Иванова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Налейте си питието, а от нас рецептата за катиното мезе с печурки"

Необходими продукти

  • печурки - 250 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • свинско месо - 500 г
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • сол
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • краве масло - 50 г
  • лук - 2 глави
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото накълцайта на дребно и го задушете с малко вода в дълбок тиган.

След 10 минути прибавете накълцания лук, гответе 5 минути. Овкусете с червен пипер, след минута сипете гореща вода до покриване на продуктите.

Гответе около половин час. Нарежете и запържете гъбите в масло. Сложете при месото, посолете.

Сипете всичко в сач и запечете за 10 минути на 200 градуса.

Овкусете свинския сач с черен пипер, сол и лимонов сок, поръсете магданоз.

Поднесете Катиното Мезе с печурки топло.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: