Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Реване с грис по турски

Реване с грис по турски

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Реване с грис по турски
Снимка: Admin
3 / 4с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Сочно реване с грис - рецепта от турската кухня, с която ще ви впечатлим"

Необходими продукти

  • грис - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • лимонова кора
  • бакпулвер - 5 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • за сиропиране
  • вода - 2 и 1/2 ч.ч.
  • захар - 2 и 1/2 ч.ч.
  • лимон - 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе захарния сироп - сложете водата със захарта на котлона да кипне и добавете нарязания лимон. Варете го няколко минути и го махнете, за да се охлажда.

Разбийте яйцата заедно със захарта и добавете киселото мляко, в което предварително сте угасили содата.

Сипете олиото и постепенно добавете гриса, лимоновата кора и пресятото заедно с бакпулвера брашно.

Изсипете готовата смес в леко намазнена и набрашнена правоъгълна тава и печете десерта на 200 °C до готовност.

Извадете вкусното реване и го залейте с охладения захарен сироп.

Гарнирайте го при поднасяне с топка сладолед.

Реването с грис по турски е голяма вкусотия.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: