Шоколадово кето руло

Шоколадово кето руло
Снимка: Габриела Цулин
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Шоколадово кето руло, което да си хапнете дори и без повод"

Необходими продукти

  • за блата
  • какао - 20 г
  • яйца - 5 бр.
  • еритритол - 30 г
  • бакпулвер - 5 г
  • бадеми - 100 г смлени
  • за крема
  • шоколад - 100 г натурален
  • маскарпоне - 500 г
  • за декорация
  • шоколад - 100 г натурален
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците и разбийте белтъците с еритритола.

Добавете един по един жълтъците при непрекъснато разбиване със телена бъркалка заедно със смлените бадеми, какаото и бакпулвера.

Изсипете готовата смес в тава върху хартия за печене и печете шоколадовия блат на 180 °C до готовност.

Извадете го върху влажна кърпа и го оставете да се охлади.

Разтопете шоколада на водна баня и го смесете с маскарпонето.

Намажете блата с този крем и завийте сладкото руло.

Намажете отгоре целия десерт с разтопен шоколад и го декорирайте по желание с различни ядки и плодове.

Шоколадовото кето руло е много вкусно.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: