Начин на приготвяне
За този хляб в хлебопекарна в купата на хлебопекарната поставяме топлата вода.
В единия край на купата поставяме солта, а в другия захарта.
По средата изсипваме 1 с.л. олио и намазваме с него перките на хлебопекарната и стените на купата от вътрешната страна.
Изсипваме и пресятите брашна, като правим в тях дупка, в която поставяме маята.
Включваме програма за месене на тесто. Оставих да меси около 30 минути (по принцип е 1:30 часа с втасване).
След което оформяме топки с големина на орех.
Разтапяме маслото и го добавяме към олиото в отделна купа.
Включваме подправките по вкус и нарязаните на ситно маслини.
Потапяме всяко топче тесто в мазнината с подправките и го връщаме в купата на хлебопекарната.
Оставяме тестото за нашия пухкав маймунски хляб да втаса на топло.
След което включваме хлебопекарната на програма за печене за 1 час и маймунският хляб в хлебопекарна е готов.
Да Ви е сладко!