Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Каши»Бабината пилешка каша с брашно

Бабината пилешка каша с брашно

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
1074731832
Бабината пилешка каша с брашно3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"С топла питка много ще си хапнем от тази пилешка каша"

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 300 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 или 4 скилидки
  • брашно - 3 или 4 с.л.
  • олио
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз - (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се измиват и сваряват. Може да използвате и пилешки гърди, които са ви останали от печено пиле.

След това месото се скълцва в дървено хаванче много добре. Трябва да стане на конци.

Лукът се нарязва на ситно и се задушва в олио. Когато е почти готов, се добавя и чесънът, разбърква се и се долива топла вода.

Слага се и пилешкото месо, солта, чубрицата, червения и черния пипер и се оставя ястието да поври на слаб огън около 20 минути, като периодично се разбърква.

В купичка с малко вода се разбиват 3-4 с.л. брашно, пилешката каша се дръпва от котлона и при непрекъснато бъркане се добавя брашното, след което кашата се връща отново на котлона за 1-2 минутки.

Готовата бабина пилешка каша с брашно се поднася поръсена с магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: