Начин на приготвяне
Пилешките гърди се измиват и сваряват. Може да използвате и пилешки гърди, които са ви останали от печено пиле.
След това месото се скълцва в дървено хаванче много добре. Трябва да стане на конци.
Лукът се нарязва на ситно и се задушва в олио. Когато е почти готов, се добавя и чесънът, разбърква се и се долива топла вода.
Слага се и пилешкото месо, солта, чубрицата, червения и черния пипер и се оставя ястието да поври на слаб огън около 20 минути, като периодично се разбърква.
В купичка с малко вода се разбиват 3-4 с.л. брашно, пилешката каша се дръпва от котлона и при непрекъснато бъркане се добавя брашното, след което кашата се връща отново на котлона за 1-2 минутки.
Готовата бабина пилешка каша с брашно се поднася поръсена с магданоз.