Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Тиганици»Кашкавалени тиганички със самардала

Кашкавалени тиганички със самардала

Кашкавалени тиганички със самардала
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Ако трябва, дори по-рано ще станем сутрин - важното е да опитаме и ние тези кашкавалени тиганички"

Необходими продукти

  • яйца - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • кашкавал - 50 г
  • сирене - 50 г
  • олио - 3 с.л.
  • сол - щипка
  • брашно - 3 с.л.
  • самардала - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добавете бакпулвера, олиото, солта и самардалата в киселото мляко - разбъркайте сместа.

Разбийте яйцето и го добавете с натрошеното сирене и настъргания кашкавал.

Изсипете брашното на порции.

Разбъркайте гъстата смес с дървена лъжица.

Сипвайте с черпак от нея в нагорещен тиган с мазнина и печете вкусните тиганички и от двете страни до готовност.

Кашкавалените тиганички със самардала са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: