Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Сочни печени бутчета с кашкавал

Сочни печени бутчета с кашкавал

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Няма как да подминете тази рецепта с печени бутчета, нали?"

Необходими продукти

  • домати - 3 бр. консерва
  • брашно - 1 с.л.
  • пилешки бутчета - 8 бр. парти
  • кашкавал - 100 г + 100 г за поръсване
  • спанак - 100 г
  • гъби - около 350 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета сварете в подсолена вода. Нарежете гъбите и лука, задушете ги в мазнина. Добавете подправките, брашното и доматите. Добавете топла вода и разбъркайте.

Разбийте и добавете яйцата в тигана. Сипете и спанак, отгоре поръсете с настърган кашкавал.

Сипете в тавата, отгоре наредете бутчетата. Печете бутчетата за 25 мин. на 200 градуса. Поръсете с кашкавал и върнете още пет минути.

Сочните печени бутчета с кашкавал са готови!

По рецепта на Марияна Стоева.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: