Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бутчета с чушки и кашкавал на фурна

Бутчета с чушки и кашкавал на фурна

Бутчета с чушки и кашкавал на фурна
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • готварска сметана - 150 мл
  • домати - 1 средно голям
  • пилешки бутчета - 3 горни
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 4 броя (цветни)
  • индийско орехче
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • бял пипер
  • кашкавал - за поръсване
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете бутчетата до апетитен златист загар. Извадете ги.

В същата мазнина запържете наситнения лук. Щом омекне, прибавете нарязаните на ленти чушки. Бъркайте непрекъснато и ги задушете за няколко минути.

Прибавете в тигана наситнените домат и чесън. След още няколко минути готвене сипете сметаната и водата, разбъркайте и свалете от огъня.

Поръсете с индийско орехче, бял пипер и сол на вкус.

Наредете пилешките бутчета в тава за печене. Отгоре сипете зеленчуковата смес и покрийте тавата с фолио.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете 30-тина минути. Накрая махнете фолиото и поръсете с настъргания кашкавал. Печете до неговото разтопяване.

Бутчетата с чушки и кашкавал на фурна са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: