Чорбаджийски сарми

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
Чорбаджийски сарми1 / 2
03/06/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви90 мин.
Общо110 мин.
Порции4-5
"Това е то да си чорбаджия - най-вкусните сарми с най-ароматната плънка за теб се правят"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - от кокошка, пуйка 850 гр.
  • кисело зеле - 1500 гр.
  • олио - 150 мл.
  • червен пипер - 5 гр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Месото се разпределя на порции и се задушава в мазнината, след което се посолява, поръсва се с червения пипер и се изважда.

В същата мазнина се задушава няколко минути нарязаната на много ситно сърцевина на зелката, след което се сваля от огъня.

Външните листа на зелката се почистват от твърдите части и се попарват с вряла вода. Във всеки лист се увива по 1 парче месо. Сармите се нареждат в тенджера върху задушеното зеле, похлупват се с чиния, заливат се с топла вода и се оставят да врят на тих огън, докато останат на мазнина.

Поднасят се, като във всяка чиния се слага по 1 сарма и задушено зеле наоколо.

Рейтинг

5 8
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: