Задушени свински бузи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Задушени свински бузи
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
2
"Няма как и вие да не се изкушите от това свинско"

Необходими продукти

  • свинско месо - 400 г
  • вода - 400 мл
  • бяло вино - 200 мл
  • чесън - 7 скилидки
  • лук - 150 г
  • олио - 50 мл
  • телешки бульон - 1 кубче
  • пушен пипер - 1 к.л.
  • розмарин - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • кайенски пипер - 1 сухо чушле
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото и го намажете с черен пипер.

Нарежете чесъна и лука на едро и ги задушете в дълбок тиган, докато омекнат.

Сипете виното и ги гответе, докато се изпари алкохолът.

Махнете ги от огъня и ги пасирайте.

Върнете соса на котлона и към него добавете и добавете към него останалите подправки, водата и кубчето бульон.

Щом закъкри, добавете месото и го задушете за около 1 час.

Поднесете задушеното свинско с гарнитура по избор.

Задушените свински бузи са много вкусни.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: