Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Свинска кавърма в тенджера

Свинска кавърма в тенджера

RenkataRenkata
Новак
2880
Свинска кавърма в тенджера2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"С огромно удоволствие ще си хапнем от вашата свинска кавърма, после и ние ще ви приготвим една"

Необходими продукти

  • доматен сос
  • вино - 10 мл
  • лук - 7 глави
  • свинско месо - 500 г
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чушки - 8 бр. печени
  • олио - или масло
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете свинското месо на жулиени. Задушете, после запържете.

Нарежете лука. Сложете месото в купа и покрийте лука. В тази тенджера запържете лука, добавете червен пипер и сложете отново месото.

Сложете чушките, нарязани, както и доматения сос. Разбъркайте свинската кавърма и оставете да се готви на слаб до умерен огън.

Сложете виното, сол и черен пипер при готовата кавърма.

Поднесете свинската кавърма в тенджера, поръсена с магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: