Начин на приготвяне
Преди да започнем да си подреждаме баклавата, си приготвяме плънката.
В съд смесваме канелата, орехите, захарта и 20 грама от маслото.
Разстиламе си корите и всяка една намазваме с разтопеното масло и сгъваме на две.
След като е сгъната, нарязваме на три ивици и слагаме плънката в единия край.
Започваме да навиваме на руло, като се стараем да притискаме краищата.
Намазваме всяко едно руло с разтопеното масло, както и тавата предварително и подреждаме вкусната баклава.
Поставяме в печката, която предварително сме загряли на 180 °C.
Печем за около 15 минути.
През това време си приготвяме сиропа, като смесваме захарта, водата и меда.
Когато е готов, прибавяме лимоновия сок.
Заливаме студените баклавички с горещия сироп.
Оставяме поне 1 нощ да поеме сиропа и тогава консумираме баклава на хапки.