Пилешки хапки на фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573750
Пилешки хапки на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вкусът на хрупкавите пилешки хапки е много любим както на големи, така и на малки"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 1.2 кг
  • за маринатата
  • соев сос - 2 ч.л.
  • бульон - 1/2 кубче, пилешки
  • лимонов сок - от 2 лимона
  • зехтин - 2 с.л.
  • вода - 1 к.ч.
  • за панировката
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • корнфлейкс - 1/2 пакет
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се приготвя марината от натрoшения пилешки бульон, лимоновия сок, соевия сос и водата.

В нея се потапя нарязаното на хапки пилешко месо. След това съдът се запечатва с фолио и се прибира в хладилник за 30 минути.

След това хапките се поизцеждат от маринатата и се потапят в разбито яйце, царевично брашно, пак в яйце и накрая в корнфлейкс.

Така оваляните хапки се подреждат в намаслена тава и се пекат в загрята фурна около 20 минути на 200 градуса.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: