Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Пастърма»Домашна пастърма от свинско бонфиле

Домашна пастърма от свинско бонфиле

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Домашна пастърма от свинско бонфиле
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Друго си е вечер човек да седне с една домашна пастърмичка пред телевизора и с чаша домашно червено вино"

Необходими продукти

  • свинско бонфиле - 1.5 кг
  • морска сол - 1 кг
  • чубрица
  • сминдух
  • червен пипер
  • пушен червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското бонфиле на парчета - широки.

Вземаме си съд и слагаме на дъното не по-малко от 1.5-2 см морска сол.

Поставяме месото и го посипваме от всички страни обилно с морска сол.

Ако има съдът капак затваряме и оставяме за 24 часа в хладилник.

След като изтече времето, изваждаме месото от солта и го поставяме в студена вода за 12 часа.

След като извадим от водата, подсушаваме добре с домакинска хартия и овалваме домашната пастърма в подправките.

Закачваме домашна пастърма от свинско бонфиле на прохладно място и оставяме за около 2 седмици.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: