ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеници»Домашна лютеница с печени чушки с патладжан

Домашна лютеница с печени чушки с патладжан

ЗорицаЗорица
Новак
1615004k156
Домашна лютеница с печени чушки с патладжан
Снимка: Зорица
1 / 4ВИДЕО
15/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
180 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
360 мин.
Порции
200
"При нас зимата не минава без домашна лютеничка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете доматите и ги смелете с машинка за мелене на месо.

Изсипете г в голям казан и ги сложете на умерен огън при непрекъснато бъркане, за да не загорят.

Опечете чушките и ги сложете в голяма тенджера с капак, за да се задушат. Обелете ги след това и ги почистете от семките и дръжките. Смелете и тях в месомелачката.

Изпечете патладжаните, обелете ги и ги нарежете на парчета. Посолете ги и ги оставете да се отцедят. Смелете и тях.

Обелете морковите, обелете ги и ги сварете в леко подсолена вода. Смелете ги след това.

Добавете всички смлени зеленчуци в казана при доматите и ги разбъркайте добре с дървена бъркалка.

Щом лютеницата остане наполовина, добавете нарязаните на ситно люти чушлета, олиото на тънка струя, солта, захарта и останалите подправки. Бъдете внимателни със солта и захарта - добавете ги на порции, за да не прекалите.

Варете домашната лютеница на бавен огън до готовност.

Оставете я след това на поизстине и я разпределете в малки бурканчета. Затворете ги и ги сложете да се варят в тенджера, на която на дъното има кърпа.

Щом водата заври, ги оставете на котлона още за около 20 минути.

Обърнете бурканчетата и ги извадете с капачките надолу, докато изстинат.

Домашната лютеница с печени чушки с патладжан е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: