Телешки рулца със зеленчуков сос

IvankaIvanka
Новак
83
26
42
17/03/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 002
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешкото месо на тънки филийки и го начукваме с чукче. Поръсваме всяко парче счукано месо със сол, черен и червен пипер.

Във всяка филийка поставяме по едно парченце сланина и завиваме рулца, които връзваме с конец. Овалваме рулцата в брашно и ги задушаваме в мазнината и малко вода. Изваждаме задушените рулца и ги нареждаме в тенджерка.

Нарязваме на дребно лукa, морковите, целината и корените на магданоза. Задушаваме ги в останалата мазнина за 5-7 минути.

С получената смес покриваме телешките рулца, заливаме с топла вода - да покрие ястието и варим на тих огън до сваряване на месото.

Изваждаме сварените рулца от тенджерката, сваляме конците и ги нарязваме на кръгчета. Нареждаме кръгчетата в съд и ги заливаме със соса, в който са сварени.

Сервираме ястието от телешко поръсено със ситно нарязан магданоз.

Телешки рулца със зеленчуков сос - истинска звезда на трапезата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар