Начин на приготвяне
Нарязваме телешкото месо на тънки филийки и го начукваме с чукче. Поръсваме всяко парче счукано месо със сол, черен и червен пипер.
Във всяка филийка поставяме по едно парченце сланина и завиваме рулца, които връзваме с конец. Овалваме рулцата в брашно и ги задушаваме в мазнината и малко вода. Изваждаме задушените рулца и ги нареждаме в тенджерка.
Нарязваме на дребно лукa, морковите, целината и корените на магданоза. Задушаваме ги в останалата мазнина за 5-7 минути.
С получената смес покриваме телешките рулца, заливаме с топла вода - да покрие ястието и варим на тих огън до сваряване на месото.
Изваждаме сварените рулца от тенджерката, сваляме конците и ги нарязваме на кръгчета. Нареждаме кръгчетата в съд и ги заливаме със соса, в който са сварени.
Сервираме ястието от телешко поръсено със ситно нарязан магданоз.
Телешки рулца със зеленчуков сос - истинска звезда на трапезата.