Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хлебчета»Малки оризови хлебчета без глутен

Малки оризови хлебчета без глутен

MarianeMariane
Джедай
202169
Малки оризови хлебчета без глутен
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Малките оризови хлебчета без глутен са много вкусни - чудесни са за хапване с всяко ястие"

Необходими продукти

  • кисело мляко - 150 г
  • оризово брашно - 200 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • оцет - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • сода - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете брашното в дълбока купа и направете в средата кладенче.

Чукнете вътре яйцето и добавете киселото мляко, в което предварително сте угасили содата, солта и оцета.

Замесете тестото и го оставете за 20 минути настрана, за да си почине.

Оформете 4 питки с леко намазнени ръце и ги сложете в тава върху хартия за печене.

Печете вкусните хлебчета на 170 °C за около 25 минути в предварително загрята фурна.

Малките оризови хлебчета без глутен са много вкусни - чудесни са за хапване с всяко ястие.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: