Начин на приготвяне
Почистете много добре шарана от люспи и вътрешности. Измийте и гоосолете. Оставете го да престои за около час.
В тава нарежете праза и лука. Сипете към тях олиото и пъхнете в загрята фурна да се задушават.
Добавете нарязаните гъби, чушки и моркови, гответе до омекването на зеленчуците.
Извадете и прибавете захарта и доматения концентрант. Сложете отгоре шарана и залейте със соевия сос и виното. Накрая прибавете чесъна, орехите, дафиновия лист и магданоза.
Печете рибата до получаване на апетитна златиста коричка, след което обърнете и от другата стран.
Сипете към зеленчуковата смес размитото с малко вода брашно, разбъркайте и печете още няколко минути.
Гарнирайте с лимон и поднесете.
Перфектният печен шаран за Никулден е много вкусен.