Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Перфектният пълнен шаран с ориз

Перфектният пълнен шаран с ориз

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Новак
2563679
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • шаран - 1 бр.
  • ориз - 100 г
  • гъби - 400 г
  • грах - 100 г замразен
  • кромид лук - 2 г
  • яйца - 1 бр. сварено
  • лимон - 1 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • универсална подправка - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и гъбите и ги задушете в дълбок тиган.

Добавете ориза, граха, солта и черния пипер.

Сварете яйцето, нарежете го и го добавете в тигана.

Измийте рибата добре и я натрийте със сол, черен пипер и лимонов сок от всички страни.

Напълнете я с плънката и я зашийте добре.

В голяма тава изсипете останалата плънка, залейте я с 1 ч.ч. топла вода и отгоре сложете пълнения шаран.

Направете му отгоре няколко разреза, сложете в тях лимонови корички, залейте го с малко мазнина и го сложете да се пече до готовност на умерена температура.

Опитайте и вие този перфектен пълнен шаран с ориз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: