Начин на приготвяне
Ще ви трябва тава за печене с диаметър 25 см.
Намажете дъното и стените с шарлан. Намачкайте корите за баница на хармоника и ги подредете като роза в кръг. Намажете с шарлан корите. Запечете за 15 мин. на 180 градуса.
Разбийте яйцето, добавете киселото мляко със содата, добавете кафявата захар и ванилията. Разбъркайте.
Сипете натрошено сирене върху корите и залейте заливката. Печете сладката баница за 25 мин. на 180 градуса. Пригответе сиропа.
Разбийте водата и захарта, добавете и ванилията. Свалете от котлона и оставете сиропа за баницата със сирене да изстине.
Нарежете на парчета и полейте със сиропа. Оставете сиропираната баница за няколко часа.
Баницата със сирене, но сладка е готова!