ezine.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Домашни кифлички с мармалад и яйца

Домашни кифлички с мармалад и яйца

02/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
30
"Поне сме сигурни, че никой няма да откаже да си вземе една от тези домашни кифлички"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо затоплете прясното мляко. Сипете в него 3-4 лъжици захар, маята и 3-4 лъжици брашно. Разбъркайте и оставете сместа на шупне за около 10-тина минути.

Отделете единия жълтък от яйцата за после. Всички други яйца смесете заедно с брашното, ванилията, олиото, 3-4 лъжици захар и вече шупналата мая.

Постепенно замесете меко тесто. Покрийте го и го оставете да втаса на топло за около половин час. Премесете отново втасалото тесто.

Разделете тестото на 4 топки с приблизително еднаква големина. Намазнете плота с олио и оставете топките да се отпуснат леко.

Разточете ги и ги нарежете на тригълници с дебелина около 1 см. В основата сложете мармалад и навийте на кифлички.

Разбийте жълтъка с малко олио и намажете кифличките. Поръсете ги със захар и оставете да втасат отново.

Загрейте фурната на 200 градуса. Печете кифличките за кратко и увеличете градусите до 250, за да получат апетитен загар.

Домашните кифлички с мармалад и яйца са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: