Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Джинджифилови сладки за Коледа

Джинджифилови сладки за Коледа

Джинджифилови сладки за Коледа
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • джинджифил - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • краве масло - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • мед - 2/3 ч.ч.
  • за роял айсинг
  • белтъци - 1 бр.
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • пудра захар - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото и меда на водна баня. През това време пресейте бакпулвера с брашното, содата, канелата и джинджифила.

Добавете яйцето към изстиналото масло и разбийте. Малко по малко добавете брашното, разбъркайте до получаване на маслено тесто.

Разточете на кора 3-4 мм. Изрежете маслените сладки с помощта на форми за сладки.

Наредете джинджифиловите сладки в тава с хартия за печене. Печете на 180 градуса до готовност.

Украсете готовите коледни сладки с айсинг, приготвен от разбит белтък, към който добавяте лъжица пудра захар. Разбийте до поемане на цялата пудра захар.

Добавете лимоновия сок.

Джинджифиловите сладки за Коледа може да украсите с цветна сладкарска боя.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: