Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с кисело зеле в тенджера

Свинско с кисело зеле в тенджера

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
270 мин.
Порции
16
"Добър апетит с това свинско кисело зеле в тенджера"

Необходими продукти

  • свински гърди - 1 кг
  • свинска мас - 300 г
  • свинско месо - 1.5 от врат
  • черен пипер - смлян и на зърна
  • червен пипер
  • кисело зеле - 2 бр.
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете половината мас в тенджера и сложете едната накълцана на дребно зелка.

Отгоре поставете нарязания свински врат и гърди. Овкусете с червен и черен пипер и дафиновия лист.

Отгоре сложете другата нарязана зелка. После останалата мас, малко черен и червен пипер, дафинов лист.

Сипете вода до половината на свинското с кисело зеле. Щом заври, намалете котлона и варете 4 часа с капак.

Свинското с кисело зеле в тенджера е готово!

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни изпитани рецепти за свинско с кисело зеле или вкусно кисело зеле на фурна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: